You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Newsletter Finland

Food Trends 2023

Food Trends 2023

Maut muuttuvat, ja missään muualla tämä ei ole niin ilmeistä ja merkityksellistä kuin ruokapalveluiden maailmassa. Uusi vuosi tarkoittaa uusia ruokatrendejä, ja Royal Greenland on pyytänyt kokkeja ja ruoka-analyytikkoja kertomaan näkemyksensä siitä, mitkä trendit ovat suosituimpia vuonna 2023!

Aitoa ruokaa

Kuluttajat etsivät elintarvikkeita, joissa on hyvä maku, hyvät ravintoarvot ja myönteinen jalanjälki planeetallemme.

"Rehellisessä ruoassa on kyse siitä, että kuluttajat haluavat kokea omaperäisiä ja rehellisiä tuotteita ilman yllätyksiä - lukuun ottamatta tietenkin hyvää makua." - Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiöpäällikkö.

Seuraa trendiä valitsemalla ainesosat huolellisesti - ajattele puhtaita tuotemerkkejä, ei lisäaineita ja keskity läpinäkyvään tuotantoon.

Nälkäiset sydämet

Yksi vuonna 2023 nouseva trendi ei kasvata ainoastaan kehosi vaan myös sydämesi nälkää. Nälkäiset sydämet -trendi tarkoittaa luksusta arjessa ja ylellisyydestä nauttimista rakkaiden ihmisten seurassa.

"Tämä trendi vetoaa kuluttajiin, jotka etsivät elämystä, jonka he voivat jakaa ystävien ja perheen kanssa ruoan ohella, joten ajattele Insta-peliä, ajattele hauskuutta ja ajattele ylellisyyttä." - Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiöpäällikkö.

Hyödynnä trendiä valitsemalla ruokalistallesi ylellisiä annoksia, joita voi jakaa, kuten äyriäistornit, ja muista tehdä esillepano viimeisen päälle!

Retrorakkautta

Juuri kun luulimme, että tulevaisuus näytti valoisalta koronan ja kaiken siihen liittyvän jälkeen, Euroopassa alkoi inflaatio ja sota. Epävarmoista ajoista on jälleen tullut osa arkea, ja epävarmat ajat vaativat vanhanaikaista ruokaa:

”Retrorakkaus” on nostalgiaa ja kotoisan, hienostelemattoman hyvän olon ruoan valmistamista, josta kaikki voivat nauttia. Tämän trendin tekee uutisarvoiseksi se, että ruokalajit ovat terveellisiä. Kokeile valmistaa ruokia kasvipohjaisella proteiinilla lihan sijasta ja tehdä klassikoihin uusi twisti tai yksinkertaisesti tarjoa näitä ruokia helppoina take away -annoksina, joiden ääreen perheet voivat kokoontua. Pidä tulevana vuonna silmällä #vintagefood tai #vintagerecipes TikTokissa tai Instagramissa." - Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiömestari

Merilevä = Superruokaa

Merilevä on parhaillaan nousemassa ruokalavalle superfood-ominaisuuksiensa ansiosta; se on ravitsevaa, monikäyttöistä ja kestävää.

"Vuonna 2023 merilevää on odotettavissa entistä enemmän ravintoloiden ruokalistoilla ja ruokakauppojen hyllyillä. Suosittelemme käyttämään merilevää pestossa, marinoimaan sitä tai kokeilemaan sen kuivaamista ja tee merileväpölyä, joka voi viedä annoksesi aivan uudelle tasolle." - Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiömestari.

Tiesitkö, että?

Royal Greenland on investoinut miljoonia kaupalliseen levätuotantoon Maniitsoqissa, Grönlannissa, jossa kasvatamme sokerilevää ja lainevaskisiipi-levää.

SustEATable

Ilmastotietoisuudesta puheen ollen (ja kyllä, tiedämme, että tämä suuntaus ei varmaankaan tule yllätyksenä), kestävyys on menossa toiselle kierrokselle vuoden 2023 ruokatrendien listalla. Mutta tällä kertaa keskitytään entistä enemmän siihen, ettei ruoka ole vain hyväksi planeetallemme vaan myös kehollemme. Mieti uudelleen aterioita, joissa liha on ollut keskeinen elementti, ja keskity saamaan proteiinia vaihtoehtoisesta (ja kestävästä) lähteestä:

"Kaikki ovat fleksitaristeja - ”hyvää keholle ja maapallolle” on mantra, johon monet kuluttajat voivat nykyään samaistua. Odotamme kestävän kehityksen viestinnän kasvavan - olipa kyse Marine Stewardship Council -sertifikaattien korostamisesta tai tuotantoprosessien avoimesta viestinnästä, odotamme, että tuotemerkit, jotka haluavat osoittaa pyrkimyksensä ympäristövaikutusten minimoimiseksi, lisääntyvät selvästi." - Pernille Jacobsen, Royal Greenlandin elintarvikeanalyytikko.

Paikallisia makuelämyksiä

Kuluttajat etsivät usein inspiraatiota ulkomaisista keittiöistä, mutta tänä vuonna he etsivät makuja lähempää. He etsivät inspiraatiota uusien mauste- ja makuyhdistelmien luomiseen maailman eri keittiöistä, joita he voivat valmistaa kotona paikallisista raaka-aineista.

"Löydä inspiraatiota ruokalistallesi tutustumalla erilaisiin paikallisiin afrikkalaisiin keittiöihin, kuten tunisialaiseen tai nigerialaiseen, tai inspiroidu Sri Lankan keittiöstä, jossa käytetään usein mausteita, kuten kuminaa, kardemummaa ja kanelia. Voit myös hakea inspiraatiota kuubalaisesta keittiöstä, jossa mereneläviä käytetään tyypillisesti pääruoissa yhdessä paikallisesti viljeltyjen hedelmien ja juuresten kanssa." - Pernille Jacobsen, Royal Greenlandin elintarvikeanalyytikko.

Se även

Läs mer om Fish cakes
...