You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Newsletter Finland

Food trends 2021

Food trends 2021

Elintarvike- ja juomateollisuuden trendien ennustaminen ei ole helppoa, varsinkaan myrskyisän vuoden 2020 jälkeen. Koska vuosi 2020 (vihdoinkin) on takanapäin, kerromme näkemyksemme siitä, mitkä ovat vuoden 2021 kuumimmat trendit ruoanlaitossa.

Ennakoimme yhdessä kokkimme Jan Zoutenbierin kanssa joitakin trendejä, joiden uskomme hallitsevan alaa vuonna 2021:

1. Kestävä kehitys pysyy pinnalla edelleen

Vastuullisuutta voi olla edelleen vaikeaa katsoa trendiksi. Siksi kutsumme sitä ajattelutavaksi, jossa kokonaisvaltaisesti kestävästä näkökulmasta elämään on tulossa uusi normaali. Monille kuluttajille tämä merkitsee ympäristövaikutuksiltaan pienempien tai paikallisten yritysten sekä tavaramerkkien ja tuottajien valitsemista, jotka täyttävät yksilöllisten arvojen vaatimukset, kuten ”vähemmän hävikkiä”, ”pienempi hiilijalanjälki”, ”kierrätettävä muovi” tai ”kestävä kalastus”. Ruokahävikin vähentämisestä puheen ollen, juuresten hyödyntäminen kokonaan ja kaikkien ruhonosien käyttäminen muuttuvat yhä suositummaksi.

Vastuullisuus - luonnollinen valinta

Vastuullisuus - luonnollinen valinta

Kiinnostaako Royal Greenlandin työ kestävän kehityksen hyväksi? Tutustu kattavaan vastuullisuusohjelmaamme täällä.

Lue lisää

”Alan trendi on selkeä. Epäperinteiset ainesosat, kuten meriruoho ja hyönteiset, sekä ruoantähteiden luova uudelleenkäyttö auttavat vähentämään tuotteen kokonaisenergiankulutusta. Yleisesti ottaen haluamme tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, jotka sekä valmistavat hyviä tuotteita että tekevät maailmalle hyvää”.

 – Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiöpäällikkö ja tuotekehittäjä.

Tutustu Jan Zoutenbieriin

Tutustu Jan Zoutenbieriin

Jan Zoutenbier on työskennellyt Royal Greenlandilla kahdeksan vuotta ja on yksi kotikokeistamme. Hän on muun muassa koulutettu ruoka-arkkitehti ja erikoistunut prosessiteknikko. Hän on työskennellyt keittiöpäällikkönä useissa maanosissa ja useissa neljän tähden hotelleissa.

Kun on kyse kalasta ja äyriäisistä, Jan käyttää mielellään grönlanninpallasta, koska se on helppo valmistaa, monikäyttöistä ja sopii hyvin moneen eri makuun. Lue lisää grönlanninpallaksen käytöstä keittiössä täältä.

Lue lisää grönlanninpallaksesta

2. Pakasteet

Kun koko Eurooppa suljettiin keväällä 2020, moniin ravintoloihin oli hankittu valtavasti tuoretta ruokaa, mutta asiakkaat eivät saapuneetkaan. Tällöin aiheutui väistämättä paljon ruokahävikkiä. Ajat eivät ole vieläkään palautuneet normaaleiksi. Yhteiskunnat ovat yhä edelleen vuorotellen avoinna ja jälleen kiinni. Siksi uskomme pakasteruoan kysynnän vahvistuvan, koska varasto joustaa ja hinnat pysyvät vakaita näinä haastavina aikoina.

”Monissa tapauksissa pakaste voi olla parempi kuin tuore. Tuote pakastetaan, kun se on ravinteikkaimmillaan. Varsinkin kalat ja äyriäiset pakastetaan usein jo muutaman tunnin kuluessa pyydystämisestä”.

 – Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiöpäällikkö ja tuotekehittäjä.

Miksi valita pakastekalaa ja -äyriäisiä?

Miksi valita pakastekalaa ja -äyriäisiä?

Kysyimme asiantuntijoiltamme, mitä etuja pakastekala ja -äyriäiset tarjoavat. Lue kaikki edut pakasteiden valintaan täältä.

Lue lisää

3. Noutoruoka: Ravintolakokemuksia kotona

Ei ole mikään yllätys, että vuoden 2020 merkittävin trendi jatkuu pitkälle vuoteen 2021. Ravintolat – myös gourmet-ruokailusegmentti, jolla esillepano ja kokonaiselämys ovat tärkeitä – on joutunut valmistamaan vieraille upeita aterioita kotona tarjoiltavaksi.

”Tämä trendi jatkuu pitkälle vuoteen 2021 asti ja näyttää laajentuneen kattamaan myös gourmet-ateriapaketit, sillä kuluttajat kokoontuvat pienempiin ryhmiin juhlimaan ja syömään päivällistä yhdessä. Kun kyllästytään valmistamaan kaikki ateriat, halutaan ottaa rennosti esimerkiksi tilaamalla kotiin aamiaispaketti”.

– Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiöpäällikkö ja tuotekehittäjä.

4. Aikaa vieviä kokeita ja uutta osaamista

Fermentoitu tai säilötty ruoka, hapantaikinaleivonnaiset, kuivakypsennetyt proteiinilähteet, kombucha – ravintoloiden sulkeminen on saanut meidät testaamaan kaikkea tätä! Ajan viettäminen kotona on saanut meidät kokeilemaan ruokiamme enemmän.

"Sulkeminen on antanut meille aikaa syventyä näihin aikaa vieviin kokeiluihin, eli leikittelemään ruoan maulla, koostumuksella ja ajankäytöllä, jotta voimme tehostaa ja muunnella ruokaelämyksiämme”.

 – Jan Zoutenbier, Royal Greenlandin keittiöpäällikkö ja tuotekehittäjä.

Tämä trendi voi saada aikaan entistä useampia virtuaalisia ruoanlaittokursseja, joilla huippukokit antavat suosikkiruokiensa valmistusvinkkejä. Inspiroidu ruoanlaitosta netissä, kun laadit noutoruokalistaa hyödyntääksesi tätä kuluttajatrendiä tai valmistellaksesi ruokalistaa maailmaa avautumista varten – monet näistä menetelmistä tuovat keittiöihin ja monikäyttöisyyttä.

Läs mer om GastroFit
...