You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Newsletter Finland

Kala ja ruokatrendit kulkevat käsi kädessä

Me Royal Greenlandilla seuraamme Pohjoismaissa nykyään vallitsevia ruokatrendejä. Pidämme huolen siitä, että ne otetaan huomioon food service -valikoimassamme.

Syvennymme erityisesti kuuteen trendiin, joten ne näkyvät food service -valikoimassamme. Monet näkökulmat ovat havaittavissa trendeissä ympäristöystävällisyydestä taloudellisuuteen ja elämäntyyliin.

#Closer – To meaningful

Closer – To meaningful -trendissä korostetaan tietoisuutta ruoan alkuperästä ja valmistamisesta. Monet palaavat juurilleen ja haluavat kantaa vastuuta. Ateriat ovat tärkeitä. Ruoka on valmistettava alusta alkaen itse ja pohjoismainen keittiö on keskiössä. On kyse hyvästä omatunnosta ja vastuun kantamisesta.

Varsinkin Pohjois-Atlantista pyydystetyt luonnolliset kala- ja äyriäistuotteet noudattelevat tätä trendiä. Pohjois-Atlantin laajoilta ja karuilta ulapoilta pyydystetyt tuotteet ovat täysin luonnollisia. Niiden alkuperä voidaan jäljittää pyyntipaikkaan ja pyyntilaivastoon saakka.

Lisäksi Grönlannin itsehallinto omistaa Royal Greenlandin kokonaan. Siksi olemme velvollisia hyödyntämään ainutlaatuisia raaka-aineitamme mahdollisimman ympäristöystävällisesti, jotta grönlantilaisten yhteisö hyötyy niistä. Kannamme vastuun ympäristöstä ja ihmisistä, jotta voit tarjoilla ruokaa hyvällä omallatunnolla.

#GO Natural - Purification

GO Natural -trendissä vastustetaan vuosikymmeniä jatkunutta elintarviketeollisuuden valtaa. Ruoassa arvostetaan yksinkertaisuutta, luonnollisuutta ja puhtautta. Siksi tuotteiden tulee olla luonnollisia. Niiden on maistuttava puhtailta, ja laadun on oltava erinomainen.

Puhtaus, yksinkertaisuus ja luonnollisuus näkyy erityisesti Royal Greenlandin valikoimassa. Kun kalat on nostettu jääkylmästä vedestä, ne vain fileoidaan, paloitellaan ja pakastetaan. Kuorelliset katkaravut ja lumiravut myös keitetään, jotta ne ovat käyttövalmiita. Nopea valmistelu takaa korkean laadun. Oma All Natural -merkkimme takaa, että tuotteet ovat puhtaita ja että niissä ei ole lisäaineita. Selkeää ja läpinäkyvää.

Paneroituun valikoimaamme kuuluu Clean Label -laatumerkin saaneita tuotteita. Clean Label on Royal Greenlandin oma merkki. Sen saaminen edellyttää esimerkiksi sitä, että tuote ei sisällä keinotekoisia väri-, maku- eikä säilöntäaineita. Siinä saa olla vain puhtaita raaka-aineita.

GO Natural -trendi perustuu osaksi huoleen ympäristöstä ja omasta terveydestä. Royal Greenland ottaa ympäristönsuojelun huomioon vakavasti. Kalastusalan yrityksenä olemme riippuvaisia luonnonvaroista, joten kestävä kehitys on meille tärkeää. Kala- ja äyriäistuotetarjontamme tulee perustua vastuulliseen kalastamiseen ja mahdollisuuksien mukaan myös MSC-sertifiointeihin.

#Storyfood – Small Adventures

Storyfood-ruokaan tulee liittyä mielenkiintoinen tarina. On tärkeää tietää, mistä ruoka on peräisin. Jos siihen liittyy tarina, aina parempi. Ruoan tulee tuottaa elämyksiä: small adventure. Keskeistä ovat alkuperä, aitous ja käsityö. Moni on valmis maksamaan hyvästä tarinasta ja tuotteen tuntemisesta hieman enemmän.

Tämä sopii Royal Greenlandille, koska Grönlannilla on ainutlaatuinen historia. Olemme kehittäneet tätä trendiä food service -alan tarpeisiin esimerkiksi Erikoisuuksia Grönlannista -konseptin avulla. Jokaisen lajin elintavat, asuinpaikka ja pyydystysmenetelmät kuvataan. Kala ei olekaan pelkkää kalaa vaan kalaa Grönlannista. Se on pyydystetty hellävaraisesti sekä esikäsitelty huolellisesti ja nopeasti, jotta hyvä maku säilyy.

#Helping hand – Real fast food

Helping hand -trendissä nopeat, maukkaat, turvalliset ja laadukkaat ratkaisut yhdistyvät. Varsinkin aikaa halutaan säästää. Enää ei riitä, että ruoka valmistuu nopeasti. Raaka-aineiden tulee olla laadukkaita, terveellisiä ja täynnä makua.

Tästä trendistä voitaisiin käyttää myös convenience-nimitystä. Convenience-tuotteita on saatavana Royal Greenlandin food service -valikoimassa paneroituina ja luonnollisina annoskoossa. Kala voidaan laittaa uuniin suoraan pakastimesta. Lisäksi valikoimaan kuuluu valmiiksi paistettua kalaa, joka voidaan tarjoilla heti sulattamisen jälkeen tarvitsematta edes lämmittää sitä.

Meille on tärkeää, että ruoka valmistuu helposti ja nopeasti. Sen tulee olla terveellistä ja herkullista, vaikka olisi kiire ja ruokavieraita suuri joukko.

#Free From – Because I believe in it

Free from -trendi yleistyy nopeasti. Aikaisemmin allergiat ja intoleranssit olivat syitä jättää tietyt ruoka-aineet syömättä. Nykyään on kyse elämäntavan valinnasta, asenteesta ja uskomuksista. Varsinkin bloggaajat ja sosiaalinen media vahvistavat tätä trendiä.

Royal Greenlandin valikoimaan kuuluu kaksi free from -trendiin mukautuvaa konseptia: gluteenittomasti ja luomupaneroitu kala. Näille kahdelle konseptille on yhteistä se, että muna- ja maitotuotteita ei käytetä. Lisäksi kaikki vaihtoehdot voidaan laittaa uuniin suoraan pakastimesta, joten valmistaminen sujuu nopeasti ja helposti. MSC-sertifioitu kala on pyydystetty vastuullisesti.

#Think twice – About Food Use

Viime vuosina ruokahävikki on noussut yleiseksi puheenaiheeksi. Sen vähentäminen on järkevää sekä talouden että ympäristön kannalta. Ammattikokit ja kuluttajat ovat lämmenneet tälle ajatukselle.

Myös Royal Greenland keskittyy vähentämään ruokahävikkiä. Tämä näkyy esimerkiksi luonnonkalavalikoimassamme. Saatavana on useita koko- ja leikkuuvaihtoehtoja, jotka ovat käyttövalmiita keittiöissä. Lisäksi ne voi käyttää alusta loppuun saakka. Meille on tärkeää käyttää pyydystämämme kalat ja äyriäiset kokonaan. Pallassaalis hyödynnetään keskimäärin 90-prosenttisesti. Vain nahka ja ruodot jäävät käyttämättä.

 

Lähde: Nørgård Mikkelsen

Se även

Läs mer om Bæredygtighed er både økonomisk, socialt og miljømæssigt ansvar
...